Frasiga minipiroger

Du behöver 0.5 st gul lök 100 g champinjoner 250 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta 2 msk tomatpuré 1 tsk...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 6 st filodeg ark
  • 25 g smör

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skala och hacka löken och hacka svampen. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och svamp, och fräs tills vätskan kokat in.

2
Pressa i vitlök och rör ned tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3
Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smält smör. Lägg på ett ark till och skär i 6 avlånga remsor.

4
Lägg 1 msk fyllning i nedre delen av remsan. Vik hörnet över fyllningen. Fortsätt vika 6 gånger till ett trekantigt paket.

5
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 7–10 minuter.

Scroll to Top