Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 100 g champinjoner
- 250 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
- 6 st filodeg ark
- 25 g smör
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och hacka löken och hacka svampen. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och svamp, och fräs tills vätskan kokat in.
2
Pressa i vitlök och rör ned tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
3
Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smält smör. Lägg på ett ark till och skär i 6 avlånga remsor.
4
Lägg 1 msk fyllning i nedre delen av remsan. Vik hörnet över fyllningen. Fortsätt vika 6 gånger till ett trekantigt paket.
5
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 7–10 minuter.