Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk matfett
- 250 g spenat
- 2 msk kycklingfond
- 5 dl vatten
- 1 msk redning Maizena
- salt och peppar
- muskotnöt
Pocherat ägg:
vatten
salt
0.5 tsk ättiksprit
2 st ägg
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den i en kastrull med matfett. Hacka spenaten och tillsätt den.
2
Tillsätt fond och vatten. Red av med ljus redning och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och lite finriven muskotnöt.
3
Koka upp vatten i en kastrull. Salta och tillsätt ättiksprit. Rör runt så att vattnet virvlar. Knäck ett ägg i en kopp och låt det glida ner i vattenvirveln. Låt ägget sjuda i 3 minuter.
4
Ta upp ägget med en hålslev och låt det rinna av på en ren kökshandduk. Gör på samma sätt med nästa ägg. Servera äggen i soppan med bröd till.
Som variation går det bra att använda förvällda nässlor istället för spenat!