12 stycken
Du behöver
Mördeg:
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör
Petit choux:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
2 msk potatismjöl
1 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnera med:
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
Arbeta ihop mjöl, socker och smör till mördegen och låt vila i kylen i 30 minuter.
Koka upp vatten och smör till petit choux-smeten i en kastrull. Rör i mjölet och värm tills det blir en smet som släpper kastrullens kant och botten. Låt svalna ett par minuter. Rör ner två av äggen, ett i taget. Vispa upp det sista och tillsätt lite i taget till en smet som går att klicka ut utan att rinna.
Klicka ut 12 bollar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Kavla ut mördegen och ta ut 12 rundlar ca 7 cm i diameter. Lägg en rundel på varje petit choux-klick.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Öppna inte ugnen de första 20 minuterna. Låt svalna.
Vispa ihop 1 dl grädde, mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en kastrull. Sjud försiktigt under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och rör i vaniljsocker och 2 dl vispad grädde.
Gör ett litet hål i varje Mariabulle och fyll med kräm. Enklast är det att spritsa in krämen. Sikta över florsocker och servera!