Fransk lövbiff med kall bearnaisesås

Klassisk hemgjord bearnaisesås är fantastiskt gott men också väldigt fett. Så när samvetet får tala brukar jag röra ihop den här kalla såsen med crème fraiche och smaksätta med de klassiska kryddorna.

Du behöver

  • 200 g salladslök
  • smör till stekning
  • 8 skiva lövbiff 600 g
  • flingsalt, nymald peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 10 st cornichoner små gurkor
  • cocktailpinnar

Kall bearnaisesås:

2 dl crème fraîche
1 tsk dragon torkad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk gul lök riven
0.5 dl hackad persilja

Servera med:

klyftpotatis
cornichoner

Gör så här

1
Kall bearnaisesås: Blanda crème fraiche, dragon, vinäger, lök, persilja, salt och peppar.

2
Skiva löken och stek den snabbt i en stekpanna med smör. Krydda köttet med salt och peppar och bred på senap. Dela gurkorna på längden. Fördela lök och gurkor på köttet. Rulla eller vik ihop köttet och fäst med cocktailpinnar.

3
Stek köttet i en stekpanna med smör ca 2 minuter per sida. Servera med klyftpotatis och cornichoner.

Scroll to Top