Du behöver
- 400 g färska rödbetor
- 1 st linser 400 g
- 1 st rödlök liten
- 2 dl hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 0.5 st citron pressad saft
- flingsalt, nymald peppar
- 1 pkt bacon
- 300 g lövbiff
- smör till stekning
- flingsalt, nymald peppar
- 1 st huvud frisésallad
- 150 g ädelost t ex Kvibille
- 50 g valnötter
Gör så här
1
Koka rödbetorna med skalet på. Tryck av skalet under rinnande vatten och skär rödbetorna i klyftor.
2
Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Blanda linser, lök, persilja, olja, citronsaft, salt och peppar.
3
Strimla och knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
4
Strimla köttet och stek det hastigt i en stekpanna med smör. Salta och peppra på köttet.
5
Skölj och lägg salladen på ett fat. Varva linsblandningen, kött och röd-betor på salladsbädden. Smula över ost och strö på bacon och nötter.