Matig biffsallad med rödbetor och linser

Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från en ädelost och bacon. Linserna är både goda och nyttiga och ger, tillsam-mans med lövbiffen, en matig sallad.

Du behöver

  • 400 g färska rödbetor
  • 1 st linser 400 g
  • 1 st rödlök liten
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron pressad saft
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 pkt bacon
  • 300 g lövbiff
  • smör till stekning
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 st huvud frisésallad
  • 150 g ädelost t ex Kvibille
  • 50 g valnötter

Gör så här

1
Koka rödbetorna med skalet på. Tryck av skalet under rinnande vatten och skär rödbetorna i klyftor.

2
Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Blanda linser, lök, persilja, olja, citronsaft, salt och peppar.

3
Strimla och knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

4
Strimla köttet och stek det hastigt i en stekpanna med smör. Salta och peppra på köttet.

5
Skölj och lägg salladen på ett fat. Varva linsblandningen, kött och röd-betor på salladsbädden. Smula över ost och strö på bacon och nötter.

Scroll to Top