Du behöver
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 200 g smör eller margarin
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk mjölk
Toscasmet:
100 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g pinjenötter valnötter, hasselnötter
50 g mandelspån
Ugn: 200º
30 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret.
2
Blanda ner mjölblandningen i smeten växelvis med smöret, grädde och mjölk.
3
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda kakan strax under mitten i ugnen i 12 minuter.
4
Toscasmet: Smält ihop smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
5
Hacka nötterna grovt och blanda ner tillsammans med mandelspån. Värm någon minut.
6
Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscasmeten. Grädda klart i ca 8 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i rutor.
Variera toscasmeten med olika slags nötter och mandel. Använd gärna skalade hasselnötter.