Toscarutor

Du behöver 4 st ägg 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 200 g smör eller margarin 2 msk vispgrädde 2 msk mjölk...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk mjölk

Toscasmet:

100 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g pinjenötter valnötter, hasselnötter
50 g mandelspån

Ugn: 200º

30 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret.

2
Blanda ner mjölblandningen i smeten växelvis med smöret, grädde och mjölk.

3
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda kakan strax under mitten i ugnen i 12 minuter.

4
Toscasmet: Smält ihop smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.

5
Hacka nötterna grovt och blanda ner tillsammans med mandelspån. Värm någon minut.

6
Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscasmeten. Grädda klart i ca 8 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i rutor.


Kommentar:
Variera toscasmeten med olika slags nötter och mandel. Använd gärna skalade hasselnötter.

Scroll to Top