Festlig laxtartar med pepparrotsdressing

Liten, men naggande god är vår laxtartar på rågbröd som serveras med pepparrotsdressing. För mer smak blanda gärna färsk och gravad lax.

Du behöver

  • 150 g laxfilé fryst
  • 150 g laxfilé gravad
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk dill
  • 1 st äggula
  • salt nymald svartpeppar
  • 3 skiva rågbröd grovt

Pepparrotsdressing:

1 msk honung
0.5 st citron
1 msk senap
0.5 dl rapsolja med rund och nötig smak
2 msk pepparrot färsk
salt nymald vitpeppar

Garnera med:

dill

Servera med:

grönsallad blandad

Gör så här

1
Tina den frysta laxen. Skär den färska och gravade laxen skinnfri. Skär fiskköttet i små tärningar och lägg i en skål. Skiva salladslöken och hacka dillen.

2
Blanda äggula, salladslök och dill med laxtärningarna. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om så att fisken binder ihop.

3
Använd en utstickare/mått och tryck ut rundlar ur rågbrödet. Sätt utstickaren ovanpå brödet och fyll med laxtartar. Tryck ihop och tryck ut tartaren. Lägg upp på serveringsfat.

4
Pepparrotsdressing: Vispa samman honung, pressad citronsaft och senap. Tillsätt oljan i en jämn stråle under kraftig vispning. Riv pepparroten. Smaksätt dressingen med pepparrot, salt och peppar. Ringla dressing över laxtartaren och garnera med dill. Servera med blandad grönsallad.

Scroll to Top