Blomkålspannacotta med löjrom

Du behöver 100 g blomkålsbuketter 0.5 tsk anisfrön 0.5 tsk fänkålsfrön 50 g babyspenat 2.5 dl mellangrädde 0.5 dl hackad dill 2 st gelatinblad 2...

Du behöver

  • 100 g blomkålsbuketter
  • 0.5 tsk anisfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 50 g babyspenat
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • flingsalt nymald vitpeppar

Garnera med:

50 g löjrom
rödlök
citronklyftor
dill

Servera med:

rågbröd ev rostat

Gör så här

1
Dela blomkålen i mycket små buketter. Lägg anis och fänkål i en tekula. Koka blomkål och spenat i grädden tillsammans med tekulan, ca 5 minuter.

2
Lyft upp blomkålsbuketterna och tekulan. Mixa grädden och spenaten slät tillsammans med dillen.

3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinet och rör ner det i blomkålsgrädden.

4
Blanda i crème fraiche och vänd ner blomkålsbuketterna. Smaka av med salt och peppar.

5
Häll smeten i 4 små koppar eller glas. Låt pannacottan stelna i kylen i minst 4 timmar.

6
Garnera med löjrom, hackad rödlök, citron och dill, och servera gärna med rostat bröd.

Scroll to Top