Du behöver
- 100 g blomkålsbuketter
- 0.5 tsk anisfrön
- 0.5 tsk fänkålsfrön
- 50 g babyspenat
- 2.5 dl mellangrädde
- 0.5 dl hackad dill
- 2 st gelatinblad
- 2 dl lätt crème fraiche
- flingsalt nymald vitpeppar
Garnera med:
50 g löjrom
rödlök
citronklyftor
dill
Servera med:
rågbröd ev rostat
Gör så här
1
Dela blomkålen i mycket små buketter. Lägg anis och fänkål i en tekula. Koka blomkål och spenat i grädden tillsammans med tekulan, ca 5 minuter.
2
Lyft upp blomkålsbuketterna och tekulan. Mixa grädden och spenaten slät tillsammans med dillen.
3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinet och rör ner det i blomkålsgrädden.
4
Blanda i crème fraiche och vänd ner blomkålsbuketterna. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll smeten i 4 små koppar eller glas. Låt pannacottan stelna i kylen i minst 4 timmar.
6
Garnera med löjrom, hackad rödlök, citron och dill, och servera gärna med rostat bröd.