Du behöver

  • 4 bitar laxfilé ca 600 g

Lag:

0.5 st purjolök
1 st morot
1 st fänkål
1 st citron
1 l vatten
1 msk vitvinsvinäger
dillstjälkar
1 msk salt

Garnera med:

citron
dill

Servera med:

rostad primörsallad

Gör så här

1
Skölj och skär purjolöken i bitar. Skala moroten. Skiva morot, fänkål och citron. Koka ingredienserna till lagen i en traktörpanna under lock, ca 10 minuter.

2
Lägg ner laxen i lagen och koka på svag värme under lock, ca 12 minuter.

3
Låt laxen kallna i lagen. Förvara den i lagen fram till servering. Garnera laxen med citron och dill vid servering, och servera med primörsallad och limesås.


Kommentar:
Vill du ta bort skinnet, gör det när laxen är ljummen.