Champinjon- och baconpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 300 g champinjoner 140 g bacon 1 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g champinjoner
140 g bacon
1 msk smör eller margarin
1 dl mjölk
2 dl crème fraîche
3 st ägg
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Hacka svampen grovt och strimla baconet. Fräs svampen i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Lägg i pajskalet.

4
Stek baconet knaprigt och lägg i pajskalet. Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg, pressad vitlök, salt och peppar, och häll i pajskalet.

5
Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter.

Scroll to Top