Kycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st gul lök 350 g kycklingfilé 1 msk...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
350 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
10 st körsbärstomater
2 tsk rosmarin hackad
2 dl riven ost
4 st ägg
1 dl mjölk
2.5 dl grädde valfri fetthalt
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skala och hacka löken. Strimla kycklingen. Fräs lök och kyckling i en stekpanna med smör. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Lägg i pajskalet.

4
Dela tomaterna och lägg ovanpå. Strö över rosmarin och ost. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.

5
Häll i formen och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter.

Scroll to Top