Rabarberpaj med mandel

Du behöver 400 g rabarber 0.75 dl strösocker 1 msk potatismjöl 1 tsk kanel 100 g mandelmassa 75 g smör eller margarin 0.75 dl vetemjöl...

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 3 msk mandelspån

Servera med:

vaniljsås eller glass

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1 cm breda bitar och lägg i en form. Blanda socker, potatismjöl och kanel, och strö över.

2
Riv mandelmassan och blanda med smör, mjöl, vaniljsocker och ägg, gärna med elvisp.

3
Klicka eller bred ut smeten ovanpå rabarbern. Strö på mandelspån och grädda i 20 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Scroll to Top