Du behöver
- 500 g rabarber
- 8 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 1 st kanelstång
- 2 msk potatismjöl
- 150 g jordgubbar
Mandelbiskvier:
200 g mandelmassa
1 st äggvita
1 msk strösocker
Ugn: 175º
Gör så här
1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1/2 cm breda bitar. Koka upp dem med vatten, socker och kanel, och sjud i ca 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
2
Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av soppan. Koka upp till första bubblan och ta den sedan från värmen. Låt kallna.
3
Skölj, ansa och skiva jordgubbarna, och lägg ner i soppan.
4
Biskvier: Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvita och socker med elvisp till en fluffig massa.
5
Spritsa 100 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–12 minuter. Servera biskvierna till den kalla soppan.