Rabarbersoppa med jordgubbar

Du behöver 500 g rabarber 8 dl vatten 1.5 dl strösocker 1 st kanelstång 2 msk potatismjöl 150 g jordgubbar Mandelbiskvier: 200 g mandelmassa 1...

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 8 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk potatismjöl
  • 150 g jordgubbar

Mandelbiskvier:

200 g mandelmassa
1 st äggvita
1 msk strösocker

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1/2 cm breda bitar. Koka upp dem med vatten, socker och kanel, och sjud i ca 5 minuter tills rabarbern är mjuk.

2
Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av soppan. Koka upp till första bubblan och ta den sedan från värmen. Låt kallna.

3
Skölj, ansa och skiva jordgubbarna, och lägg ner i soppan.

4
Biskvier: Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvita och socker med elvisp till en fluffig massa.

5
Spritsa 100 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–12 minuter. Servera biskvierna till den kalla soppan.

Scroll to Top