Du behöver
- 0.5 pkt bacon
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk matfett
- 2.5 dl passerade tomater
- 3.5 dl vatten
- 1 msk ketchup
- 2 msk kycklingfond
- 0.5 dl granarolo eller risoni pasta
- salt svartpeppar
Servera med:
bröd
parmesanost riven
persilja
Gör så här
1
Strimla baconet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i bitar. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och persilja i en gryta med matfett, ca 3 minuter.
2
Tillsätt tomater, vatten, ketchup och fond. Låt soppan koka upp. Häll i pastan och koka soppan, ca 8 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett gott bröd. Strö över lite riven parmesanost och persilja vid serveringen.