Godaste nötbrownien

Du behöver 75 g smör 1.5 dl farinsocker 1 dl råsocker 1 st ägg 100 g hasselnötskärnor 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1.5 dl...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 dl råsocker
  • 1 st ägg
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 200º

Gör så här

1
Klä en liten långpanna, ca 20×28 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och rör samman med farinsocker, råsocker och ägg i en bunke.

2
Hacka nötterna grovt och tillsätt smeten tillsammans med resten av ingredienserna.

3
Bred ut smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Skär upp kakan i rutor medan den fortfarande är varm.

Scroll to Top