Du behöver
- 1 dl linser röda
- 1 st schalottenlök
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 125 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk timjan färsk, repad eller 1 krm torkad
- salt och peppar
- 8 st cannellonirör
- 3 dl passerade tomater
- 1 dl parmesanost riven
- 1 st förpackning färsk spenat
Ugn: 200º
Gör så här
1
Lägg sköljda linser och hackad schalottenlök i en kastrull. Tillsätt kokande vatten och buljongtärning. Koka linserna mjuka i ca 20 minuter.
2
Ansa och hacka champinjonerna fint. Fräs dem mjuka i en stekpanna med olja tills vätskan kokat in. Blanda dem med linserna, citronsaft, timjan, salt och peppar.
3
Fyll cannellonirören med linsröran och lägg dem i en smord ugnsfast form. Häll över tomaterna och strö över parmesanosten.
4
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera på en bädd av färska spenatblad.