Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g falukorv
- 1 msk olivolja
- 1 msk rapsolja
- 1 st burk mild tacosås 220 g
- 0.5 dl vatten
- 1 st burk majskorn 150 g
- 1 st bönor 230 g
- 2 krm paprikapulver rökt
- peppar
- 1 msk hackad persilja
Servera med:
pitabröd
rucolasallad
Gör så här
1
Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken. Ta bort skinnet på korven och skär den i stavar.
2
Fräs lök, vitlök och korv i en gryta med olja, tills löken blir mjuk och korven får färg. Tillsätt tacosås och vatten, och låt grytan koka upp.
3
Tillsätt avrunna majskorn och avsköljda bönor. Låt grytan bli het. Smaka av med paprikapulver och peppar. Strö över persilja. Servera med varma pitabröd och rucolasallad.