Krossad färskpotatis med löjrom

Det här måste vara sommarens läckraste förrätt! Allt gott på en och samma gång: färskpotatis, löjrom, crème fraiche och färska örter!

Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar

Servera med:

löjrom
crème fraîche
dill, gräslök

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Krossa potatisen grovt med en sked. Blanda i smör och örter. Smaka av med salt och peppar.

2
Forma potatisen till puckar med hjälp av en utstickare eller ett pepparkaksmått.

3
Forma ägg av löjromen och lägg ovanpå potatisen. Servera med en klick crème fraiche och garnera med dill och gräslök.

Scroll to Top