Du behöver
- 2 msk rosmarinblad färska
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 tsk flingsalt
- 0.75 dl olivolja
- 1 kg färskpotatis
- 2 st nektariner
- 50 g valnötter
- 50 g babyspenat
- 2 dl pecorinoost eller parmesanost
- nymald peppar
Servera med:
300 g tvärnöskinka eller annan lufttorkad skinka
Gör så här
1
Stöt rosmarin, vitlök och salt i en mortel. Blanda i olivolja.
2
Tvätta och koka potatisen. Låt den ånga av och dela den sedan i bitar. Blanda den varma potatisen med rosmarinoljan. Låt kallna.
3
Klyfta nektarinerna och dela nötterna i mindre bitar. Vänd ner nektariner, nötter, spenat och ost i potatissalladen vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg potatissalladen i mitten på ett stort fat och fördela skinkan runt om.