Potatissallad med tvärnöskinka

Den varma potatisen får extra god smak av att marineras i kryddoljan innan den blandas med resten av ingredienserna.

Du behöver

  • 2 msk rosmarinblad färska
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk flingsalt
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 st nektariner
  • 50 g valnötter
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl pecorinoost eller parmesanost
  • nymald peppar

Servera med:

300 g tvärnöskinka eller annan lufttorkad skinka

Gör så här

1
Stöt rosmarin, vitlök och salt i en mortel. Blanda i olivolja.

2
Tvätta och koka potatisen. Låt den ånga av och dela den sedan i bitar. Blanda den varma potatisen med rosmarinoljan. Låt kallna.

3
Klyfta nektarinerna och dela nötterna i mindre bitar. Vänd ner nektariner, nötter, spenat och ost i potatissalladen vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg potatissalladen i mitten på ett stort fat och fördela skinkan runt om.

Scroll to Top