Tagliata med salsa verde

Över den skivade biffen som vilar på en bädd av rucola, droppas salsa verde med sardeller, vitlök och gröna örter, så är tagliatan färdig att serveras precis som i Italien!

Du behöver

  • ryggbiff
  • salt svartpeppar
  • salt grovt
  • rucolasallad

Salsa verde:

0.5 kruka färsk basilika
2 msk persilja
2 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor
0.5 st citron rivet skal
0.75 dl olivolja
salt svartpeppar

Garnera med:

basilikablad
citronzest

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Putsa bort ev fett och hinnor med en kniv. Salta och peppra.

2
Hetta upp en grillpanna eller tänd träkolsgrillen. Strö grovt salt i grillpannan, så fastnar inte köttet. Grilla köttet i 10–15 minuter per sida. Vira in köttet i folie och låt det vila i 10 minuter.

3
Skär upp köttet tvärs över köttfibrerna, i 3–4 mm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat med en bädd av rucolasallad.

4
Salsa: Finfördela basilika, persilja, sardeller, vitlök och citronskal i en mortel eller mixer. Droppa i oljan under tiden. Smaka av med salt och peppar. Droppa salsan över köttet strax före serveringen. Garnera med basilikablad och citronzest.

Scroll to Top