Matjestårta

Du behöver 75 g smör 200 g kavring Fyllning: 2 st gelatinblad 4 st potatis kokta, kalla 1 st matjessill 2 dl crème fraîche 200...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning:

2 st gelatinblad
4 st potatis kokta, kalla
1 st matjessill
2 dl crème fraîche
200 g färskost
3 dl västerbottensost riven
0.5 dl hackad dill
2 msk hackad gräslök
2 msk pressad citron
peppar

Garnera med:

rädisor gräslök

14-16 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Mixa kavringen till smulor. Blanda i smöret.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna till en botten och låt formen stå i kylen i 30 minuter.

3
Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Tärna potatisen. Låt sillen rinna av och hacka den fint.

4
Blanda crème fraiche, färskost, ost, dill och gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med citronsaften.

5
Rör ner i blandningen. Vänd i potatis och sill, och smaka av med pep-par. Häll blandningen i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

6
Garnera tårtan med rädisor och gräslök.

Scroll to Top