Sommarjansson

Du behöver 750 g potatis 2 st gula lökar 3 msk smör eller margarin 0.5 dl hackad dill 1 st burk ansjovisfiléer salt och peppar...

Du behöver

  • 750 g potatis
  • 2 st gula lökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 st burk ansjovisfiléer
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd ca 2-3 matskedar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skala potatisen och strimla den. Skala, dela och skiva löken. Fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör.

2
Varva potatis, lök, dill och ansjovis (spara spadet) i en smord form. Krydda med salt och peppar. Häll på 1 msk av ansjovisspadet.

3
Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd och klicka över resten av smöret.

4
Baka i ugn tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.

Scroll to Top