Tomatpaj

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st purjolök 1 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st purjolök
1 msk smör eller margarin
2 dl riven ost
250 g körsbärstomater
2 st ägg
1.5 dl vispgrädde
salt och peppar

Garnera med:

persilja

Ugn: 225º

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman allt mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Lägg i pajskalet. Strö över osten och lägg på halverade tomater.

4
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och häll över. Grädda i 20 minuter. Garnera med persilja.

Scroll to Top