Tomatsoppa med quesadillas

Du behöver 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 2 st selleristjälkar 250 g cocktailtomater 1 msk olivolja 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning 1...

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st selleristjälkar
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 1 st potatis
  • 1 tsk basilika hackad
  • salt och peppar
  • strösocker

Quesadillas:

1.5 dl riven ost
2 st tortillabröd
2 tsk olivolja

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär sellerin i smala skivor. Skölj och dela tomaterna. Fräs löksorterna och sellerin i en gryta med olja tills löken blir blank.

2
Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka. Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.

3
Skala och riv potatisen fint, och tillsätt den i soppan tillsammans med basilika. Rör om medan soppan kokar upp och sjuder i 3 minuter.

4
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt, peppar och socker.

5
Quesadillas: Lägg riven ost mellan tortillabröden. Stek dem på båda sidor i en stekpanna med olja tills osten smält och bröden fått färg. Skär tortillan i sex bitar.

Scroll to Top