Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st selleristjälkar
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
- 1 st potatis
- 1 tsk basilika hackad
- salt och peppar
- strösocker
Quesadillas:
1.5 dl riven ost
2 st tortillabröd
2 tsk olivolja
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär sellerin i smala skivor. Skölj och dela tomaterna. Fräs löksorterna och sellerin i en gryta med olja tills löken blir blank.
2
Tillsätt tomaterna och låt dem bli mjuka. Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
3
Skala och riv potatisen fint, och tillsätt den i soppan tillsammans med basilika. Rör om medan soppan kokar upp och sjuder i 3 minuter.
4
Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt, peppar och socker.
5
Quesadillas: Lägg riven ost mellan tortillabröden. Stek dem på båda sidor i en stekpanna med olja tills osten smält och bröden fått färg. Skär tortillan i sex bitar.