Caesarsallad med grillad kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingfiléer 500 g romansallad och/eller sweet gem sallad 250 g cocktailtomater salt Marinad: 0.5 dl olivolja 1 msk körvel hackad färsk...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 500 g romansallad och/eller sweet gem sallad
  • 250 g cocktailtomater
  • salt

Marinad:

0.5 dl olivolja
1 msk körvel hackad färsk
1 msk hackad persilja
0.5 st lime rivet skal
svartpeppar
Chili explosion

Dressing:

1 msk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
2 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
0.75 dl matlagningsgrädde
2 msk parmesanost riven
salt svartpeppar
1 tsk strösocker

Servera med:

2 dl brödkrutonger naturella
1 dl parmesanost flagad

Gör så här

1
Dela filéerna på längden.

2
Marinad: Blanda olja, örter, limeskal, peppar och chili explosion och pensla på kycklingen. Marinera i minst 1 timme, gärna längre, eller över natten i kylen.

3
Värm en grillpanna riktigt het. Salta filéerna och grilla dem ca 4 minuter per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Lägg upp på ett fat.

4
Dressing: Blanda vinäger, senap, sardeller, skalad vitlök, olja, grädde och parmesanost i en bägare. Mixa med mixerstav. Smaka av med socker.

5
Skölj och riv salladen grovt och blanda med dressingen, eller servera dressingen vid sidan om. Lägg upp salladen på tallrikar. Dela ev filéerna och lägg ovanpå tillsammans med delade tomater. Strö över brödkrutonger och flagad parmesanost.


Kommentar:
Gör tunna flagor av parmesanosten med potatisskalaren!

Scroll to Top