Jambalaya med chorizo

Du behöver 2+1 portioner 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st peppar grön spansk 1 msk rapsolja 2 dl ris långkornigt, 10 minuters...

Du behöver

2+1 portioner

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st peppar grön spansk
1 msk rapsolja
2 dl ris långkornigt, 10 minuters ris
1 st tomater 390 g
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
240 g minichorizo
0.5 st squash grön
0.5 st röd paprika
1 st burk majs
salt och peppar
persilja

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva den spanska pepparn tunt. Fräs lök, vitlök och spansk peppar i en vid kastrull eller gryta med olja, ca 2 minuter.

2
Tillsätt ris, krossade tomater, vatten och fond och koka i 10 minuter. Tillsätt minikorvarna, tärnad squash, tärnad paprika och avrunna majs-korn. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Scroll to Top