Spagetti Bolognese

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 1 bitar rotselleri 1 msk rapsolja 250 g nötfärs 1 msk äppelcidervinäger 0.5...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 350 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st lagerblad
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm oregano eller basilika, torkad
  • salt och peppar

Servera med:

spagetti
parmesanost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och selleri små tärningar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i en gryta med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig.

2
Tillsätt vinäger, vatten, krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, timjan, oregano, salt och peppar. Sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av. Servera med kokt spagetti och riven parmesanost.

Scroll to Top