Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 1 bitar rotselleri
- 1 msk rapsolja
- 250 g nötfärs
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0.5 dl vatten
- 350 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 1 st lagerblad
- 1 krm torkad timjan
- 1 krm oregano eller basilika, torkad
- salt och peppar
Servera med:
spagetti
parmesanost
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och selleri små tärningar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i en gryta med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig.
2
Tillsätt vinäger, vatten, krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, timjan, oregano, salt och peppar. Sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av. Servera med kokt spagetti och riven parmesanost.