Räkmousse med sparris

Du behöver 3 st gelatinblad 125 g räkor med skal 2 dl vatten 2 msk skaldjursfond eller kycklingfond 4 st stjälkar grön sparris 1 dl...

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 125 g räkor med skal
  • 2 dl vatten
  • 2 msk skaldjursfond eller kycklingfond
  • 4 st stjälkar grön sparris
  • 1 dl vispgrädde
  • vermouth ev 1 msk vit
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • citronsaft

Garnera med:

125 g räkor med skal
dill

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala räkorna. Koka upp vatten, fond och sparris i bitar i en kastrull, och sjud i 5 minuter.

2
Tillsätt räkor, grädde, vermouth och dill. Mixa blandningen slät. Smaka av med salt, peppar, citronsaft. Tillsätt urkramade gelatinblad och rör om.

3
Häll upp i serveringsglas, gärna av plast och låt stå i kylen, ca 4 timmar. Vid servering: Garnera med skalade räkor och dill.

Scroll to Top