Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 125 g räkor med skal
- 2 dl vatten
- 2 msk skaldjursfond eller kycklingfond
- 4 st stjälkar grön sparris
- 1 dl vispgrädde
- vermouth ev 1 msk vit
- 1 msk hackad dill
- salt och peppar
- citronsaft
Garnera med:
125 g räkor med skal
dill
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala räkorna. Koka upp vatten, fond och sparris i bitar i en kastrull, och sjud i 5 minuter.
2
Tillsätt räkor, grädde, vermouth och dill. Mixa blandningen slät. Smaka av med salt, peppar, citronsaft. Tillsätt urkramade gelatinblad och rör om.
3
Häll upp i serveringsglas, gärna av plast och låt stå i kylen, ca 4 timmar. Vid servering: Garnera med skalade räkor och dill.