Räkpaj med mango

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl havrekli 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 0.5 st fänkål 0.5 st purjolök 2 tsk rapsolja...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

0.5 st fänkål
0.5 st purjolök
2 tsk rapsolja
150 g mangotärningar frysta, tinade

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche med paprika- och chilismak
1 dl hönsbuljong av tärning
salt och peppar
2 msk hackad dill

Topping:

500 g räkor med skal
100 g mangotärningar frysta, tinade
100 g cocktailtomater
1 msk olja
0.5 st citron rivet skal
1 tsk hackad koriander
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, havrekli och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Skiva fänkål och purjolök och fräs dem mjuka i en stekpanna med olja. Låt svalna. Lägg i fänkålen och purjolöken och tärnad mango. Blanda grönsakerna med mango och fördela i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, buljong, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter.

4
Topping: Skala nästan alla räkor, spara några hela till garnering. Blanda räkor, mango, delade cocktailtomater, olja, citronskal och koriander i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera pajen med räkblandningen och några hela räkor och dillkvistar vid serveringen.


Kommentar:
Du kan självklart använda färsk mango till pajen. Använd då ¾ mango till fyllningen och ¼ till toppingen.

Scroll to Top