Räksoppa i kopp

Du behöver 500 g räkor med skal 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 dl crème...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gröna ärter
  • salt peppar, cayennepeppar

Servera med:

20 st räkor till garnering
cocktailpinnar

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Skala räkorna. Spara skalen till buljongen. Lägg räkorna i en skål och förvara dem i kylen.

2
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt räkskal och vatten så det täcker skalen. Koka upp under lock och sjud på svag värme, 30 minuter. Sila buljongen och kasta skalen.

3
Häll tillbaka buljongen i grytan. Koka upp. Reducera buljongen till 3/4. Tillsätt fond, crème fraiche och ärter. Koka upp och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

4
Trä upp 5 räkor per cocktailpinne. Hacka resten av räkorna och rör ner i soppan. Servera soppan i koppar med spetten på kanten. Garnera med dill.

Scroll to Top