Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl gröna ärter
- salt peppar, cayennepeppar
Servera med:
20 st räkor till garnering
cocktailpinnar
Garnera med:
dill
Gör så här
1
Skala räkorna. Spara skalen till buljongen. Lägg räkorna i en skål och förvara dem i kylen.
2
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt räkskal och vatten så det täcker skalen. Koka upp under lock och sjud på svag värme, 30 minuter. Sila buljongen och kasta skalen.
3
Häll tillbaka buljongen i grytan. Koka upp. Reducera buljongen till 3/4. Tillsätt fond, crème fraiche och ärter. Koka upp och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
4
Trä upp 5 räkor per cocktailpinne. Hacka resten av räkorna och rör ner i soppan. Servera soppan i koppar med spetten på kanten. Garnera med dill.