Hallonsaft med vanilj

Vanilj ger saften en rund och mjuk smakbrytning.

Du behöver

  • 2 l hallon
  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 5 dl strösocker per liter avrunnen saft

1 liter

Gör så här

1
Rensa hallonen och lägg i en gryta. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i grytan. Häll på vattnet.

2
Koka på svag värme under lock, 10–15 minuter. Tryck bären mot grytans kant så att saften pressas ut. Sila bärmassan genom en silduk och låt den självrinna, ca 30 minuter.

3
Skölj ur grytan. Mät upp saften och häll tillbaka den i grytan. Rör i sockret. Koka upp på svag värme och rör så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor.

Scroll to Top