Tacokycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl 75 g smör 100 g färskost Fyllning: 3 st selleristjälkar 1 st röd paprika 375 g...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl
75 g smör
100 g färskost

Fyllning:

3 st selleristjälkar
1 st röd paprika
375 g tacokyckling fryst, strimlad
2 msk smör

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 dl ost riven, lagrad
salt, svartpeppar

Garnera med:

1 st röd paprika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt färskost och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och för-grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Skölj och skiva sellerin. Tärna paprikan. Stek kycklingen i en stekpanna med smör, ca 4 minuter. Låt selleri och paprika fräsa med på slutet. Fördela blandningen i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche och mjölk i en skål. Tillsätt ost, salt och peppar och häll över fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Garnera med tärnad paprika.

Scroll to Top