Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 st blomkålshuvud
- 4 st morötter späda
- 1 st selleri stjälk
- 75 g sockerärter
- 1 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 20 g bladspenat ca 1 näve
- salt och peppar
Vitlökscrostini:
4 skiva baguette
0.5 st vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
2 tsk hackad persilja
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Skrapa eller skala morötterna och skär dem i bitar. Skiva sellerin. Dela sockerärterna på snedden. Lägg ner blomkål och morötter i grytan och koka i 2 minuter. Tillsätt selleri och sockerärter och sjud i 1 minut.
2
Vispa samman mjölk och mjöl och rör ner i soppan. Koka i 3 minuter. Lägg ner spenaten och rör om. Smaka av med salt och peppar.
3
Vitlökscrostini: Rosta brödskivorna i brödrosten. Gnid in bröden med vitlöksklyftan. Ringla över lite olja och strö på persilja.