Sommarsoppa med vitlökscrostini

Du behöver 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 0.5 st blomkålshuvud 4 st morötter späda 1 st selleri stjälk 75 g sockerärter 1 dl mjölk...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 4 st morötter späda
  • 1 st selleri stjälk
  • 75 g sockerärter
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 20 g bladspenat ca 1 näve
  • salt och peppar

Vitlökscrostini:

4 skiva baguette
0.5 st vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
2 tsk hackad persilja

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Skrapa eller skala morötterna och skär dem i bitar. Skiva sellerin. Dela sockerärterna på snedden. Lägg ner blomkål och morötter i grytan och koka i 2 minuter. Tillsätt selleri och sockerärter och sjud i 1 minut.

2
Vispa samman mjölk och mjöl och rör ner i soppan. Koka i 3 minuter. Lägg ner spenaten och rör om. Smaka av med salt och peppar.

3
Vitlökscrostini: Rosta brödskivorna i brödrosten. Gnid in bröden med vitlöksklyftan. Ringla över lite olja och strö på persilja.

Scroll to Top