Snabba frukostbullar

Perfekta när man vill ha nybakade bullar till frukosten.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten 37
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 7 dl Manitoba Cream eller vetemjöl special

18 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta i maskin i 8 minuter. Degen ska vara kletig men den ska gå att forma till bullar.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bitarna till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i grahamsmjöl. Lägg över bullarna på en plåt med bakpapper.

3
Sätt in bullarna i kall ugn. Sätt på ugnen på 200º och grädda bullarna i 25 minuter.

Scroll to Top