Friterade squashpuckar med haloumi

Du behöver 2 st squash ca 700 g 1 st gul lök 1 tsk salt 250 g haloumi 2 st pressade vitlöksklyftor 1 st ägg...

Du behöver

  • 2 st squash ca 700 g
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 250 g haloumi
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl majsstärkelse Maizena
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 krm peppar
  • 3.5 dl solrosolja till fritering

Gör så här

1
Riv squashen grovt. Skala och hacka löken. Blanda squash, lök och salt i ett durkslag. Låt dra ca 1 timme. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

2
Riv haloumin grovt. Blanda grönsakerna med haloumin, vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, örter och peppar. Forma smeten till minibiffar.

3
Hetta sakta upp oljan till 180º i en gryta. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att användas.

4
Lägg försiktigt ner biffarna, några i taget, och fritera ca 3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

5
Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på dubbelt hus-hållspapper.

Scroll to Top