Du behöver
- 2 st squash ca 700 g
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 250 g haloumi
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 0.5 dl majsstärkelse Maizena
- 1 dl ströbröd
- 1 dl bladpersilja hackad
- 2 msk hackad mynta
- 1 krm peppar
- 3.5 dl solrosolja till fritering
Gör så här
1
Riv squashen grovt. Skala och hacka löken. Blanda squash, lök och salt i ett durkslag. Låt dra ca 1 timme. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
2
Riv haloumin grovt. Blanda grönsakerna med haloumin, vitlök, ägg, majsstärkelse, ströbröd, örter och peppar. Forma smeten till minibiffar.
3
Hetta sakta upp oljan till 180º i en gryta. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att användas.
4
Lägg försiktigt ner biffarna, några i taget, och fritera ca 3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
5
Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på dubbelt hus-hållspapper.