Du behöver
- 150 g hasselnötter
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 1 nypa salt
- 50 g smör
- 50 g ljus blockchoklad
- 0.5 dl mjölk
Ugn: 200º
Gör så här
Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
Mixa hasselnötterna i en mixer (typ en sådan som man gör smoot-hies i). De ska mixas till ett grovt pulver.
Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
Ta fram en ny skål och rör ihop mjölmixen, bakpulvret, kakaon, saltet och hasselnötspulvret. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
Smält smöret och blockchokladen tillsammans i en skål i mikron.
Häll mjölblandningen, smörblandningen och mjölken i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem mer finns det risk att det rinner över.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en po-tatissticka om de är klara. Stickan ska bli lite fuktig, men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.