Hasselnötsmuffins med choklad

Frosting tar dina muffins till en helt ny nivå ? den förvandlar dem till cupcakes! Om du vill ha cupcakes i olika färger kan du göra vaniljfrosting, dela upp den i olika skålar och röra i några droppar karamellfärg i varje skål. Gör så här: Häll 200 g Philadelphiaost, 1 ¼ dl florsocker, 4 tsk vaniljsocker och saften av ¼ citron i en skål. Tillsätt…

Du behöver

  • 150 g hasselnötter
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör
  • 50 g ljus blockchoklad
  • 0.5 dl mjölk

Ugn: 200º

Gör så här

1

Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.

2

Mixa hasselnötterna i en mixer (typ en sådan som man gör smoot-hies i). De ska mixas till ett grovt pulver.

3

Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.

4

Ta fram en ny skål och rör ihop mjölmixen, bakpulvret, kakaon, saltet och hasselnötspulvret. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.

5

Smält smöret och blockchokladen tillsammans i en skål i mikron.

6

Häll mjölblandningen, smörblandningen och mjölken i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.

7

Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem mer finns det risk att det rinner över.

8

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en po-tatissticka om de är klara. Stickan ska bli lite fuktig, men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.

Scroll to Top