Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
- 3.5 st päron
- 2 msk rörsocker
- 1 tsk kanel
Chokladsås:
2 dl grädde
1 msk rörsocker
150 st mörk choklad
Lingonglass:
0.5 l vaniljglass
1 dl rårörda lingon
Ugn: 225º
Gör så här
1
Galetter: Värm en plåt i ugnen. Skär ut 6 rundlar, cirka 10 cm i diameter, ur degen. Lägg rundlarna på ett bakplåtspapper.
2
Skär päronen i tunna klyftor, behåll skalet. Lägg dem på degen och strö över socker och kanel.
3
Ta ut den varma plåten och lägg på bakplåtspappret med galetterna. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
4
Chokladsås: Koka upp grädde och socker. Ta från värmen. Bryt cho-kladen i bitar och lägg i grädden. Rör om tills chokladen smält.
5
Lingonglass: Mjukrör glassen tillsammans med lingonsylten. Förvara glassen i frysen. Servera galetterna med lingonglassen och den varma chokladsåsen.