Päronpaj med valnötter

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 3 msk rörsocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver Fyllning: 3 st ägg 1 dl rörsocker...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
3 msk rörsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Fyllning:

3 st ägg
1 dl rörsocker
250 g kesella
0.5 dl vetemjöl
apelsin rivet skal av 1
2.5 st päron
1 dl valnötter grovhackade

Ugn: 200º

8 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpul-ver.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Låt degen vila i kylen ca 1 timme.

3
Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i Kesella, mjöl och apel-sinskal.

4
Skala päronen och skär i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner pä-ronklyftorna.

5
Strö över nötterna och tryck ner dem lite. Grädda i nedre delen av ug-nen ca 45 min.

Scroll to Top