Scones

Du behöver 4.5 dl glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 50 g smör 2 dl mjölk 1 st ägg till pensling Ugn: 250º Gör så här...

Du behöver

  • 4.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg till pensling

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjölmixen och bakpulvret.

2
Lägg smöret i blandningen i små, små klickar. Blanda. Jag brukar mosa med fingrarna tills smöret är så finfördelat att det inte syns. Detta är hemligheten bakom att sconesen blir så bra!

3
Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop en deg. Om degen är för kladdig för att lyftas upp, arbeta in lite mer mjölmix.

4
Forma degen till två stora eller fyra små bollar, och lägg dem på plåten.

5
Platta till sconesen så att de ser ut som cirka 1 ½ cm tjocka teka-kor. Skär ett kryss i mitten på varje scones, men inte rakt igenom utan bara till hälften ungefär. Nagga med en gaffel.

6
Vispa upp ett ägg och pensla sconesen innan de ska in i ugnen. Om man inte gör det kan bröden bli ganska bleka.

7
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, eller tills sconesen har fått fin färg.

Scroll to Top