Du behöver
- 4.5 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg till pensling
Ugn: 250º
Gör så här
1
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjölmixen och bakpulvret.
2
Lägg smöret i blandningen i små, små klickar. Blanda. Jag brukar mosa med fingrarna tills smöret är så finfördelat att det inte syns. Detta är hemligheten bakom att sconesen blir så bra!
3
Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop en deg. Om degen är för kladdig för att lyftas upp, arbeta in lite mer mjölmix.
4
Forma degen till två stora eller fyra små bollar, och lägg dem på plåten.
5
Platta till sconesen så att de ser ut som cirka 1 ½ cm tjocka teka-kor. Skär ett kryss i mitten på varje scones, men inte rakt igenom utan bara till hälften ungefär. Nagga med en gaffel.
6
Vispa upp ett ägg och pensla sconesen innan de ska in i ugnen. Om man inte gör det kan bröden bli ganska bleka.
7
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, eller tills sconesen har fått fin färg.