Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 0.5 tsk mald koriander
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 msk olivolja
- 200 g kikärter kokta
- salt
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk rapsolja
Sås:
1 dl turkisk yoghurt
citron rivet skal och saft av
salt
Servera med:
tortillabröd sallad, tomat, gurka, lök
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök, chili och kryddor i en stekpanna med olja.
2
Blanda fräset med avsköljda kikärter. Rör i salt, persilja och majsstärkelse. Mixa och forma 10 små bollar. Stek i olja ca 4 min.
3
Sås: Blanda yoghurt, citronskal och -saft och smaka av med salt. Servera till falafel i tortillabröd med grönsaker.