Falafel i tortilla

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st röd chilipeppar 0.5 tsk mald koriander 0.5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 200 g...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kikärter kokta
  • salt
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk rapsolja

Sås:

1 dl turkisk yoghurt
citron rivet skal och saft av
salt

Servera med:

tortillabröd sallad, tomat, gurka, lök

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök, chili och kryddor i en stekpanna med olja.

2
Blanda fräset med avsköljda kikärter. Rör i salt, persilja och majsstärkelse. Mixa och forma 10 små bollar. Stek i olja ca 4 min.

3
Sås: Blanda yoghurt, citronskal och -saft och smaka av med salt. Servera till falafel i tortillabröd med grönsaker.

Scroll to Top