Päronsallad med blåmögelost och honungsdressing

Du behöver 3 st päron gärna Anjou 2 st huvuden sweet gemsallad eller grönsallad 1 st röd spetspaprika 75 g blåmögelost 75-100 gram, t ex...

Du behöver

  • 3 st päron gärna Anjou
  • 2 st huvuden sweet gemsallad eller grönsallad
  • 1 st röd spetspaprika
  • 75 g blåmögelost 75-100 gram, t ex St Agur
  • 1 dl valnötskärnor rostade

Dressing:

2 msk honung
2 msk vatten
2 msk rapsolja
1 tsk pressad citronsaft
salt, svartpeppar

Garnera med:

lingon

Gör så här

1
Skiva päronen på längden från två håll så tunt som möjligt, på en mandolin eller med en kniv.

2
Dressing: Vispa ihop honungen och vattnet i en skål. Blanda i olja och citronsaft. Salta och peppra. Vänd ner päronskivorna.

3
Lägg salladsblad på entrétallrikar och fortsätt med päronskivor, skivad paprika, bitar av osten och krossade valnötter. Garnera med lingon.

Scroll to Top