Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 500 g potatis
- 300 g rotselleri
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 400 g laxfilé skinn- och benfri
- 0.5 tsk citronpeppar
Servera med:
pesto
brödkrutonger
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med olja. Skala och tärna potatis och rotselleri, och lägg ner i grytan.
2
Tillsätt vatten och fond, och låt koka i 15 min tills allt är mjukt. Mixa soppan slät med en mixerstav.
3
Koka upp med grädden och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.
4
Skär laxen i fyra avlånga bitar och trä upp på spett. Krydda med salt och citronpeppar, och baka i ugn i 10 min. Servera till soppan tillsammans med pesto och krutonger.