Vitkålsoppa med kycklingfrikadeller

Du behöver Frikadeller: 1 msk polenta majsgryn eller mannagryn 0.5 dl kokande vatten 0.5 msk kycklingfond 250 g kycklingfärs salt, svartpeppar 0.5 msk salvia hackad,...

Du behöver

Frikadeller:

1 msk polenta majsgryn eller mannagryn
0.5 dl kokande vatten
0.5 msk kycklingfond
250 g kycklingfärs
salt, svartpeppar
0.5 msk salvia hackad, eller 1/2 tsk torkad

Soppa:

1 st schalottenlök
1 st selleristjälk
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 st lagerblad
1 st vitkålsklyfta

Garnera med:

salviablad
0.25 st röd paprika

Gör så här

1
Soppa: Skala schalottenlöken och dela den i klyftor. Skär selleristjälken i skivor. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt grönsaker och lagerblad.

2
Frikadeller: Lägg polentan i en bunke och tillsätt kokande vatten under omrörning. Låt grynen svälla i vätskan och svalna. Tillsätt fond, färs, salt, peppar och salvia. Rör om till en smidig färs.

3
Forma färsen till små ägg med två dessertskedar och lägg ner i kokspadet. Låt dem sjuda tills de flyter upp, ca 3 min. Ta upp dem med en hålslev och lägg i en skål.

4
Strimla vitkålen med en kniv eller en osthyvel. Lägg ner i kokspadet och låt koka i 3 min. Tillsätt frikadellerna och låt dem bli heta. Garnera soppan med salviablad och bitar av röd paprika.

Scroll to Top