Du behöver
- 1 kg nötkött svamprisotto, benfritt
- 3 msk smör
- salt och peppar
- 10 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 4 st morötter
- 2 st gula lökar
- 2 msk vetemjöl
Servera med:
rödbetor inlagda
kokt potatis
Gör så här
1
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en gryta. Salta och peppra.
2
Tillsätt pepparkorn, lagerblad, vatten och fond, och rör om. Låt grytan sjuda under lock, ca 1 timme. Känn efter att köttet är mört.
3
Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta lökarna. Lägg över i grytan efter 30 minuters koktid. Red av gryta med mjölet utrört i kallt vatten.
4
Låt grytan koka i 5 min. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.