Kalops med inlagda rödbetor

Du behöver 1 kg nötkött svamprisotto, benfritt 3 msk smör salt och peppar 10 st kryddpepparkorn 2 st lagerblad 4 dl vatten 2 msk kalvfond...

Du behöver

  • 1 kg nötkött svamprisotto, benfritt
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 4 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk vetemjöl

Servera med:

rödbetor inlagda
kokt potatis

Gör så här

1
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en gryta. Salta och peppra.

2
Tillsätt pepparkorn, lagerblad, vatten och fond, och rör om. Låt grytan sjuda under lock, ca 1 timme. Känn efter att köttet är mört.

3
Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta lökarna. Lägg över i grytan efter 30 minuters koktid. Red av gryta med mjölet utrört i kallt vatten.

4
Låt grytan koka i 5 min. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.

Scroll to Top