Raggmunk med stekt fläsk

Husmanskost till middag är alltid uppskattat! Klassiska raggmunkar på några få ingredienser serverar vi med knaperstekt sidfläsk och lingonsylt.

4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 800 g potatis
  • smör till stekning

Servera med:

400 g  skivat svålfritt rimmat sidfläsk
lingonsylt
sallad

Gör så här

1
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Blanda ner salt, ägg och resten av mjölken.
2
Skala och riv potatisen i långa tag på ett rivjärn eller i matberedaren med fina rivskivan monterad. Blanda ner potatisen i smeten.
3
Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, får fin färg och frasig kant, ca 4 min per sida.
4
Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen vid, ca 80°.
5
Stek fläsket på båda sidor i en stekpanna på medelvärme, tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera med lingonsylt och sallad.
Scroll to Top