Äppeldricka

Du behöver 1.5 kg äpplen 1 l vatten 1 tsk askorbinsyra 2 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 msk citronsyra 2 krm natriumbensoat ca...

Du behöver

  • 1.5 kg äpplen
  • 1 l vatten
  • 1 tsk askorbinsyra
  • 2 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 msk citronsyra
  • 2 krm natriumbensoat

ca 1 1/4 liter

Gör så här

1
Skölj äpplena och skär bort eventuellt skadade delar. Skal och kärnhus ska vara kvar. Skär i mindre bitar och grovriv i matberedaren.

2
Blanda fruktmassan med vatten och askorbinsyra i en bunke. Täck över och låt stå kallt ca 1 dygn. Rör om då och då.

3
Häll fruktmassan i en silställning och låt självrinna i 20–30 minuter.

4
Mät upp saften, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Tillsätt citronsyra och natriumbensoat, utrört i lite av saften.

5
Häll upp drickan i rena, kalla flaskor, ända upp till kanten. Förvara i kylen. Äppeldrickan ska spädas med ungefär lika delar saft och vatten, och håller i 2–3 månader.

Scroll to Top