Kantarellpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 300 g kantareller 0.5 st purjolök 2 msk smör 4 dl prästost...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

300 g kantareller
0.5 st purjolök
2 msk smör
4 dl prästost riven

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt, svartpeppar

Servera med:

skaldjur färska

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstag-bar kant, ca 24 cm i diameter. Täck formen med plasfolie och låt vila i kylen, 30 minuter.

2
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Fyllning: Ansa svampen eller tina fryst. Ansa och skiva purjolöken. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Blanda svamp och ost och lägg i pajskalet.

4
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, vatten, salt och peppar och häll över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter tills pajen får fin färg. Servera till de olika skaldjursrätterna

Scroll to Top