Krabbkakor med limesås

Du behöver sejfilé ca 325 g 240 g krabbklokött eller krabba på burk 1 tsk salt 1 dl vispgrädde 1 st ägg 0.5 st lime...

Du behöver

  • sejfilé ca 325 g
  • 240 g krabbklokött eller krabba på burk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 0.5 st lime rivet skal
  • vitpeppar Chili Explosion

Panering:

3 dl panko asiatiskt ströbröd

Stekning:

0.5 dl rapsolja
2 msk smör

Limesås:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
0.5 st lime rivet skal
salt och peppar

Garnera med:

koriander

Servera med:

limeklyfta

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Lägg i krabbköttet och salt och kör med puls-knappen ett par gånger. Tillsätt grädde, ägg, limeskal och krydda med vitpeppar och Chili explosion. Kör till en jämn färs.

2
Forma färsen med fuktade händer till små bollar och rulla dem i panko. Stek krabbkakorna i en stekpanna med olja och smör, ca 3 min per sida.

3
Limesås: Blanda yoghurt, majonnäs och limeskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp krabbkakorna på ett fat och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.

Scroll to Top