Skaldjurssoppa

Du behöver 1 kg kräftor, räkor med skal vatten 1 st morot 1 st palsternacka 1 bitar rotselleri 1 tsk dillfrö 1 tsk fänkålsfrön 2...

Du behöver

  • 1 kg kräftor, räkor med skal
  • vatten
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt peppar, Chili Explosion

Garnera med:

16 st skalade räkor
tandpetare
dill
Chili explosion

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala kräftorna och räkorna och lägg skalen i en långpanna. Lägg kräftstjärtarna och räkorna i en skål. Rosta skalen mitt i ugnen, ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.

2
Skala morot, palsternacka och rotselleri och skär i små tär-ningar.

3
Lägg över de rostade skalen i en stor gryta. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker skalen. Tillsätt rotfrukterna, dillfrö, fänkålsfrön och vin och koka under lock, ca 30 min. Sila ner buljongen i en skål. Diska grytan och häll tillbaks buljongen. Koka upp och koka ihop till ca 1/3 återstår.

4
Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion. Tillsätt kräftstjärtar och räkor och mixa soppan, så att den skummar. Häll upp i små glas eller koppar. Garnera med räkor på en tandpetare och en dillvippa. Mal lite Chili Explosion över soppan.

Scroll to Top