Du behöver
- 1 kg kräftor, räkor med skal
- vatten
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri
- 1 tsk dillfrö
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 dl vitt vin torrt
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- salt peppar, Chili Explosion
Garnera med:
16 st skalade räkor
tandpetare
dill
Chili explosion
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala kräftorna och räkorna och lägg skalen i en långpanna. Lägg kräftstjärtarna och räkorna i en skål. Rosta skalen mitt i ugnen, ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.
2
Skala morot, palsternacka och rotselleri och skär i små tär-ningar.
3
Lägg över de rostade skalen i en stor gryta. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker skalen. Tillsätt rotfrukterna, dillfrö, fänkålsfrön och vin och koka under lock, ca 30 min. Sila ner buljongen i en skål. Diska grytan och häll tillbaks buljongen. Koka upp och koka ihop till ca 1/3 återstår.
4
Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion. Tillsätt kräftstjärtar och räkor och mixa soppan, så att den skummar. Häll upp i små glas eller koppar. Garnera med räkor på en tandpetare och en dillvippa. Mal lite Chili Explosion över soppan.