Du behöver
- 200 g champinjoner eller kantareller
- 1 st purjolök
- smör + 1 msk
- salt peppar
- 500 g lövbiff
- 1 st mörk oxbuljongtärning
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk timjan
Garnera med:
timjan
lingon
Servera med:
potatis eller bulgur
Gör så här
1
Ansa svampen och dela den i grova bitar. Ansa och skär purjolöken i 2 cm breda bitar.
2
Fräs svampen i en stekpanna med 1 msk smör tills den får färg, ca 5 minuter. Tillsätt purjolöken och stek i 2 minuter. Salta och peppra och lägg upp på ett fat.
3
Strimla köttet och bryn det i en het stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt hälften av svamp- och lökblandningen, buljongtärning, crème fraiche och timjan och låt sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Fördela resten av svamp- och lökblandningen över köttet och garnera med timjan och lingon. Servera med kokt potatis eller bulgur.